سه‌شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۰
کد خبر: 382020

رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت با اشاره به ابتلای ۱۸ هزار نفر به تب مالت در کشور، گفت: آمار کلی نسبت به سال گذشته، هنوز تغییری نداشته است. 

ابتلای 18000 نفر به تب مالت تاکنون

به گزارش سلامت نیوز به نقل از رکنا،محمدرضا شیرزادی درباره افزایش شیوع تب مالت اظهار کرد: تب مالت یک بیماری باکتریایی است که در دام‌ها وجود دارد و از طریق تماس انسان با دام‌های آلوده یا محیط آلوده یا مصرف فرآورده‌های دامی آلوده، منتقل می‌شود. یکی از دلایل اصلی ابتلا به تب مالت این است که اقدامات کنترلی در دام‌ها به موقع انجام نمی‌شود و امکانات دامپزشکی به اندازه کافی نیست تا واکسن مؤثر به دام‌ها تزریق شود.وی افزود: استفاده از لبنیات غیرپاستوریزه نیز یکی دیگر از دلایل اصلی شیوع بیماری است.

ابتلای 18000 نفر به تب مالت تاکنون

شیرزادی ادامه داد: براساس برآوردها، امسال تاکنون حدود 18 هزار نفر مبتلا به بیماری تب مالت ثبت شده‌اند، کل موارد ابتلا به تب مالت تا پایان سال گذشته 21 هزار نفر بوده بنابراین آمار کلی نسبت به سال گذشته، هنوز تغییری نداشته است اما در بازه زمانی کنونی، شاهد مواردی از ابتلا به این بیماری هستیم.

شیر محلی را قبل مصرف حتماً بجوشانید

رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت گفت: برای پیشگیری از ابتلا به تب مالت به شهروندان در شهرها و روستاها توصیه می‌شود که شیر محلی و غیرپاستوریزه را به مدت حداقل 5 دقیقه بجوشانند تا عامل بیماری تب مالت که خطرناک‌ است، از بین برود.

مردم از شیر پاستوریزه استفاده کنند

وی با بیان اینکه تقریباً از طریق همه فرآورده‌های لبنی امکان انتقال بیماری تب مالت وجود دارد، به مردم توصیه کرد که برای پیشگیری از ابتلا، فقط از لبنیات پاستوریزه استفاده کنند و در صورت خرید شیر غیرپاستوریزه نیز آن را بجوشانند.

علائم و عوارض تب مالت در انسان

شیرزادی درباره خطرات بیماری تب مالت و علائم آن بیان کرد: تب مالت می‌تواند به سه شکل بروز کند؛ حالت حاد که با تب ناگهانی و احساس بدن درد همراه است، حالت تب‌دار حاد که به عوارض موضعی مانند تورم مفاصل منجر می‌شود و حالت مزمن که ممکن است شامل تب، سرفه، درد مفاصل و کمردرد باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha